2011. június 6., hétfő

MTVA - konzultáció a tervezett elbocsátásokról


2011. június 6., hétfő 16:20

Az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanácsának közleménye
    Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Ötvenöt percig tartott és eredmény nélkül zárult a csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció második fordulója hétfőn. Az üzleti terv ígért kivonatolt változatát a gazdasági vezérigazgató-helyettes időhiányra hivatkozva nem készítette el, pedig az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács azt már a múlt héten kérte.
    A tárgyalások emiatt megtorpantak, ezért az Üt. szükségesnek tartja, hogy az érdemi párbeszéd, a konzultáció a törvényben előírtnál három nappal tovább tartson. 

    A munkáltató és az Ideiglenes Üzemi Tanács még a konzultációsorozat legelején szoros ütemtervben állapodott meg. A késedelem miatt, a következő, csütörtöki tárgyalási napon egyeztetnek a felek a gazdálkodásról, továbbá a csoportos létszámleépítés elkerülésének módjáról. A munkáltató ígérete szerint előző nap az Üt. rendelkezésére bocsátja a már múlt héten kért adatokat. 

    Szintén csütörtökre ígérte a munkáltató, hogy átadja írásban a csoportos létszámleépítésben érintettek kiválasztásának szempontjait, továbbá a humán erőforrási, a gazdálkodási, a létesítményüzemeltetési, a jogi és a kommunikációs területeket érintően folytatódnak a tárgyalások. 
    Pénteken a műsorkészítők, a gyártás területét, illetve a hírügynökségi specialitásokat érintő létszámleépítés szakmai konzultációja várható. 
    Az Ideiglenes Üzemi Tanács ismételten kérte a munkáltatót, hogy amennyiben elkészült az érdekképviselet számára ez idáig még ismeretlen műsorstruktúra és műsorterv, azt ugyancsak bocsássa az Üt. rendelkezésére. 
   Az Üt. hétfőn átadta a munkáltató tárgyalódelegációjának azon javaslatait, amelyekkel enyhíthetőek az elbocsátásban érintettek erkölcsi és anyagi veszteségei.                                                               

              MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács


>> MTI - OS


Megosztás

BEJEGYZÉSEK (25)

BEJEGYZÉSEK (25)
(Összes bejegyzés: 287)

1. Kultúra

Követett forrás: 999

1.1. Kultúra / magyarul (332)

1.2. Kultúra / nem magyarul (667)

2. Kulturális szervezet

Követett forrás: 263

2.1. Kulturális szervezet / magyarul (72)

2.2. Kulturális szervezet /nem magyarul (191)

3. Fotó, gif, vírusvideó

Követett forrás: 160

3.1. Fotó, gif, vírusvideó - magyarul (41)

3.2. Fotó, gif, vírusvideó - nem magyarul (119)

4. Blog & közössági média

Követett forrás: 379

4.1. Blog & közösségi média / magyarul (304)