2011. június 6., hétfő

MTVA - konzultáció a tervezett elbocsátásokról


2011. június 6., hétfő 16:20

Az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanácsának közleménye
    Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Ötvenöt percig tartott és eredmény nélkül zárult a csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció második fordulója hétfőn. Az üzleti terv ígért kivonatolt változatát a gazdasági vezérigazgató-helyettes időhiányra hivatkozva nem készítette el, pedig az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács azt már a múlt héten kérte.
    A tárgyalások emiatt megtorpantak, ezért az Üt. szükségesnek tartja, hogy az érdemi párbeszéd, a konzultáció a törvényben előírtnál három nappal tovább tartson. 

    A munkáltató és az Ideiglenes Üzemi Tanács még a konzultációsorozat legelején szoros ütemtervben állapodott meg. A késedelem miatt, a következő, csütörtöki tárgyalási napon egyeztetnek a felek a gazdálkodásról, továbbá a csoportos létszámleépítés elkerülésének módjáról. A munkáltató ígérete szerint előző nap az Üt. rendelkezésére bocsátja a már múlt héten kért adatokat. 

    Szintén csütörtökre ígérte a munkáltató, hogy átadja írásban a csoportos létszámleépítésben érintettek kiválasztásának szempontjait, továbbá a humán erőforrási, a gazdálkodási, a létesítményüzemeltetési, a jogi és a kommunikációs területeket érintően folytatódnak a tárgyalások. 
    Pénteken a műsorkészítők, a gyártás területét, illetve a hírügynökségi specialitásokat érintő létszámleépítés szakmai konzultációja várható. 
    Az Ideiglenes Üzemi Tanács ismételten kérte a munkáltatót, hogy amennyiben elkészült az érdekképviselet számára ez idáig még ismeretlen műsorstruktúra és műsorterv, azt ugyancsak bocsássa az Üt. rendelkezésére. 
   Az Üt. hétfőn átadta a munkáltató tárgyalódelegációjának azon javaslatait, amelyekkel enyhíthetőek az elbocsátásban érintettek erkölcsi és anyagi veszteségei.                                                               

              MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács


>> MTI - OS


Megosztás

25 régebbi bejegyzés

25 régebbi bejegyzés
Összes bejegyzés: 286

Követve

A blogban követve: 3183 webhely - 8 rovatban.

A blog megnyitásakor minden rovatban a legfrissebb tartalmú 5-5 webhely anyaga látható (magyarul vagy nem magyarul).
Egy rovat összes anyagának megtekintéséhez kattints "Az összes megjelenítése" feliratra.

A rendszer percenként rögzíti a követett webhelyek tartalmának változását.
A változás megtekintéséhez frissíts.

További információk itt.

A 8 rovat:

1. KULTÚRA

Követett webhely: 890

1.1. Kultúra / magyarul (304)

>>

>>

1.2. Kultúra / nem magyarul (628)

>>

>>

2. TUDOMÁNY & TECHNIKA

Követett webhely: 581

2.1. Tudomány & technika / magyarul (126)

>>

2.2. Tudomány & technika / nem magyarul (455)